Alla inlägg under januari 2009

Av Malin - 18 januari 2009 17:27

Mår inte alls bra, har ont i huvudet och ont i halsen. Igen.. Orkar inte bli sjuk igen! Tack till L och K som hjälpte mig med Lisa idag! Har inte tid att va sjuk just nu, så jag hoppas att detta snabbt drar förbi. Har redovisning i skolan imorgon, så jag kanske ska vara sjuk en dag till dock :D


Fick torvleverans igår, nytt silage är beställt och måste ringa hovslagaren i veckan. Pengar är något som jag knappt vet hur det ser ut, för jag hinner bara få en snabbt glimt av dem när de flyger förbi! De på banken måste ju tro att jag är allergisk mot dessa lappar och mynt, med tanke på hur snabbt jag gör mig av med dem...


En rolig grej är dock att silaget är KANON!! Kan knappt kalla det för silage, för det är så nära hö man kan komma utan att det är hö! Lisa är hur fin som helst i hullet! Skönt att man inte behöver oroa sig öer det i alla fall! Och även om det är dyrt så är det värt varende öre när Lisa mår bra och är nöjd!

Av Malin - 17 januari 2009 23:57

Lisa är mist halv vildhäst tror jag. Utan minsta tvekan. Red henne i går, och skrittade fram i ca tio minuter och skulle sen trava lite tänkte jag. Jo men visst... När jag la till skänklarna, mycket mjuk, så for Lisa i väg en skjuten ur en kanon! Bockningar, galopp stegringar, you name it... Till slut fick jag sitta av och ta av henne sadel och träns och bara släppa henne. Att jag dunsade runt på ryggen på henne gjorde nog mer skada en nytta tänkte jag. Och herregud va hon sprang när jag släppte henne. Samma rodeo som när jag satt på fast 10 ggr värre. När hon flögit runt i några minuter kom hon hon in i full galopp, tvärnitade bredvid mig och sänkte huvudet. Hon såg verkligen ut att tänka "Så. Nu är jag klar." Efter detta va hon lugn och beskedlig, tog bara några gjädje skutt då och då när jag pomenerade runt med henne i manegen.


Idag promenerade vi ut. Blev inte en så lång promenad, men bättre än ingenting och var skönt att slippa manegen! 

Något som jag verkligen saknar i detta stallet är lingan som fanns vid gamla stallet. En alldeles lagom lång ridslinga som är grusad och helt perfekt på alla sätt och vis! Efter A's "olycka" har jag inte velat rida ut själv, för jag vill inte riskera något med de jätte djupa dikena som finns över allt runt om här. Har i stället valt att promenera med henne, och rida ut när det finns sällskap. Och jag HATAR att inte kunna rida ut själv!!! Fy fan!! Jag har alltid ansett att kan man inte rida ut själv på sin egna häst så är det något fel, och man borde kanske inte ha häst?! Och nu sitter jag här själv... Om jag ändå hade varit lite tuffare från sadeln! Från marken är jag självsäker och come what may, men dessa hemska diken har krossat mitt självförtroende totalt! Måste ta tag i detta... Är det någon som har tips på hur man blir tuffare?? 

Av Malin - 15 januari 2009 22:06

Ja, vilken vettig människa köper ett sto? I söndags ar Lisa så totlat förbannad på mig så jag trodde knappt att det var sant! Hon högg efter mig i stort sätt hela tiden medans jag borstade, och jag med mitt underbara tålamod banka tillbaka.

Lisa är så rolig för när man säger till henne så kan man riktigt se hur hon står och muttrar för sig själv! Hon ser verkligen ut att tänka: "Tro inte att jag ger mig bara för att jag inte biter dig just nu... Vänta du bara...." Hon har ett sätt att följa en ur ögonvrån med när hon står och surar så man ser att hon lurpassar på en, och bara väntar på rätta tillfället för att ge matte ett litet tjuvnyp...


Tog ut henne i manegen sen, och skulle lugnt och beskedligt promenera och longera lite lätt i skritt och trav tänkte jag.

Får man lov att vara så naiv?

Lisa visade vackert prov på riktiga rejäla rodeokonster, och jag tackade gud för att jag inte satt på!!  Kände igenom bakbenen efter vår lilla cirkus, och ingen svullnad, värme eller ömhet så jag hoppas inte att hon överansträngde dem för mycket!

Men jag tror rätt mycket på att har en häst ont, så sprallar den inte runt i hagen eller flyger i väg i en serie spontanbockningar mitt i manegen, utan en häst som har ont rör sig bara det den måste. Men jag vet inte, jag kan ju ha jätte fel och Lisa kan ha fruktansvärda plågor. Men hon visade ju väldigt tydligt när hon hade ont av hovbölderna så varför skulle hon inte visa att hon har ont nu när jag inte ber henne om något speciellt?


Imorgon är det äntlige dags för stallet igen! M ska komma i morgon och "provrida". Hon har fått ställa in flera gånger nu, men jag håller tummarna för imorgon! Och håller verkligen tummarna för att Lisa inte är på sitt värsta pms-humör.... Dumma ston.....

Av Malin - 7 januari 2009 22:11

Många som inte har häst förstår sig absolut inte på oss hästmänniskor. Varför lägga ner så mycket tid, pengar, energi, engagemang osv? Har hästmänniskor inget liv? Är vi sorgliga, patetiska små liv som ingen annan ändå inte vill vara med?  Hur "efter" är man inte om man till och med har en blogg om ens stora illaluktande bajsmaskin?


Fördomarna är många! Lika många som det finns människor som inte gillar hästar. Jag svarar som jag alltid gör när jag får en fördom slängd i ansiktet (har dock hittills inte fått höra om jag är lite "efter")

 "Hur häftigt är det inte att kunna kontrollera ett stort djur, som lätt skulle kunna ha ihjäl dig om det ville? Men det bästa av allt, få djuret att vilja göra det du ber den om, för att du är en så bra och förtroendeingivande ledare!"

Låter kanske jätte nördigt, men tänk efter lite, är det inte rätt coolt att vi kan få hästarna att vilja göra det vi vill? Att ett rovdjur och ett bytesdjur kan bilda en slags flock? Det är ju totalt emot naturens alla lagar egentligen.


Jag tycker i alla fall att detta är helt fantastiskt! Och jag älskar verkligen att arbeta med hästar, speciellt Lisa givetvis, efter deras förutsättningar. Därav är jag ett stort fan av NH!


Är stolt över att kalla mig själv en hästtjej! Eller hästnörd för den delen.... 

Av Malin - 3 januari 2009 22:47

Min absoluta favorit grimma genom tiderna gick idag sönder. Eftersom jag är van vid att Lisa är lugn och inte blir upprörd över så mycket så viftade jag lite oförsiktigt med schabraket, och vips så var kedjan som hon satt fast i, och grimman trasiga.


Kommer att sakna min fina rosa, mjuka grimma. Den va så himla fin på Lisa också!

Av Malin - 3 januari 2009 22:38

Och den låg i min handväska... Också ett ställe att lägga den på. Här kommer nu äntligen bilderna från julaftonsmorgonen med oss allihopa! Tyvärr blev flera av bilderna vädligt mörka, men nu är det ju lite sent att göra något åt saken..


Av Malin - 3 januari 2009 02:16

Om hästen har en mohawk, räknas det som en indianhäst då?

Av Malin - 3 januari 2009 01:50

Nå, vilken är den bästa "häst-årstiden"? Jag har funderat och jag vet verkligen inte vad jag tycker. Varje årstid har verkligen sin charm, även om vintern har måånga nackdelar, men det har ju de andra också... Ska bli kul att se vad ni tycker! Så lägg gärna en röst, och kommentera gärna mina inlägg!

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Malin och Lisas Gästbok!

Omröstning

Hur ser den perfekta svansen ut?
 Kort, max till hasen.
 Lång, helst släpa i marken
 Medel

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards